مشاوره وب

مشاوره رايگان

شما می توانید سوالات خود را برای بخش پشتیبانی از طریق آدرس زیر ارسال فرمایید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود و یا اینکه با تلفن 5566950 با بخش پشتیبانی تماس حاصل فرمایید.

زمان تماس : 9 صبح الي 13

آدرس ایمیل بخش پشتیبانی :

support@anilpardaz.com



سوالات متداول (FAQ)

در این قسمت سعی شده است تا به سوالات احتمالی شما در باره طراحی وب سایت ، نحوه طراحی، تعرفه، توضیح برخی اصطلاحات و مواردی از این دست پرداخته و پاسخ داده شود. مطالعه این قسمت شما را با نحوه کار وب کاران و انتخاب بهتر نوع وب سایت مورد نظر خود کمک می کند. تعدادی از این سوالات به دفعات از سوی مشتریان و بازدیدکنندگان پرسیده شده و ممکن است سوال مورد نظر شما نیز باشد.



وب سایت چیست؟

مجموعه ای از تعدادی فايلهای حاوی متن، تصویر یا گرافیک و ... متصل به هم، که غالباً شامل یك صفحه اصلی(Home Page)می باشد که بر روی یك خدمات دهنده اینترنتی (Server) قرار دارند و به عنوان مجموعه ای از اطلاعات توسط یك فرد، گروه یا سازمان تهیه و نگهداری می شوند و عموم مردم می توانند بوسیله اینترنت به آن دسترسی داشته باشند. اين مجموعه فايل ها با فرمت HTML یا (Hyper Text Markup Language) شناخته می شوند. هر بازديد کننده از وب سایت با وارد کردن نام اینترنتی وب سایت (Domain Name) در مرورگر وب (Web Browser) به صفحه اصلی وب سایت که معمولاً نام هایی همچون index.html و یا default.html دارد، دسترسی پیدا می کند و از طریق این صفحه به سایر صفحات دیگر وب سایت هدایت می شود. یک وب سایت اغلب می تواند متعلق به یک سازمان، شرکت، اشخاص و یا هر چیز دیگر باشد. طراحی سایت برای دستیابی به بازارهای هدف آنلاین و جلب توجه بینندگان به وب سایت، ترغیب آنها به خرید محصولات و خدمات و ایجاد انگیزه برای بازگشت مجدد است. البته باید توجه داشت که وب سایتها صرفاً برای مقاصد تجاری و اقتصادی طراحی نمی شوند بلکه برای جنبه های مختلفی از جمله اطلاع رسانی نیز بسیار پر کاربرد هستند.

اهمیت داشتن یک وب سایت چیست؟

در عصر ارتباطات ، اینترنت و صفحات وب از جمله مهمترین ابزار ارتباطی انسان در هزاره سوم به شمار می رود.از مهمترین ویژگی های وب که لزوم استفاده از آن را بیشتر نمایان می سازد می توان به چند مورد اشاره کرد که عبارتند از:

1- فراگیر بودن صفحات وب و مخاطبان آن: هزاران نفر در سراسر جهان می توانند از وب سایت شما بازدید نمایند.این به معنای ارتباط شما با سرار جهان است.

2- هزینه های پایین نسبت به سایر ابزارهای ارتباطی: هزینه ای که برای طراحی یک وب سایت متوسط صرف می گردد به مراتب پایین تر از هزینه های استفاده و نگهداری از سایر وسایل ارتباطی مانند رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجلات و ... می باشد. حتی پرخرج ترین وب سایت ها که در اینترنت وجود دارند در مقایسه با کارکرد و خدماتی که ارائه می دهند به صرفه می باشد.

3- به روزرسانی وب سایت: شما می توانید به آسانی و با آموزشی ساده و مقدماتی وب سایت خود را در هر ساعت از شبانه روز به روز کنید. این به معنای دسترسی مخاطبان شما به اطلاعات و اخبار جدید است.

4- صرفه جویی در زمان و هزینه ها برای دست یابی به اطلاعات مورد نظر خود. دیگر لازم نیست برای خرید کالا، ثبت نام در دانشگاه، خرید روزنامه و مواردی از این دست زمان و هزینه صرف کنید. کافیست به اینترنت وصل شده و بسیاری از کارهای خود را از این طریق انجام نمایید.

وب سایت از چه منابعی تشکیل شده است؟

شاید شما هم بدانید زادگاه اینترنت (شبکه ای متشکل از کامپیوترهای متعدد در نقاط مختلف جهان که توسط خطوط پر سرعت فیبر نوری و یا ماهواره ها به یکدیگر متصل هستند ) در امریکا و بین دو دانشگاه امریکایی در دهه 60 میلادی است.در ابتدا اینترنت تنها متشکل از کامپیوترهای در سطح دو دانشگاه و سپس در تعدادی از دانشگاههای امریکا و بعد از آن وزارت دفاع امریکا بود.اما با گسترش نیازمندیها، نوع و روش و تعداد اینگونه کامپیوترها افزایش یافت. وب سایتها به شکل امروزی ( البته نه با تمام امکانات امروزی ) نخستین بار پس از نیمه دهه 90 میلادی شکل گرفت و تا به امروز روزبه روز بر کاربردها و قابلیتهای آن افزوده گردید و در آینده نیز مطمئنا نقش بسزایی در جامعه جهانی بشر خواهد داشت. وب سایت بطور کلی شامل نام دامنه ( دامنه اصطلاحا به قلمرویی از مالکیت مجازی صاحبان وب سایت در اینترنت اطلاق می شود) و سرویس میزبانی وب (نوعی خدمات جهت برقراری ارتباطات کاربران در سراسر جهان با سرویس های اینترنت) و اطلاعات مستند که محتوای سایت را تشکیل می دهد، می باشد.

چگونه می توان وب سایت داشت؟

مرحله اول انتخاب نام دامنه و ثبت آن در آیکان ( آیکان، نام سازمان بین المللی است که وظیفه آن ثبت و نگهداری و ایجاد زیر بنای نامهای دامنه در جهان می باشد) است. البته ثبت نام دامنه مستقیما توسط این سازمان صورت نمی گیرد، بلکه توسط شرکتهایی که مستقیما از آیکان نمایندگی دارند و یا شرکتهای وابسته به این نمایندگان صورت می پذیرد. لازم است قبل از ارائه درخواست خود جهت ثبت نام دامنه، از عدم ثبت آن نام توسط فردی دیگر در اینترنت اطمینان یابید. امکان جستجوی نام دامنه و اطمینان از عدم ثبت آن ، توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات وب در اختیار شما قرار می گیرد. همراه با ثبت دامنه، خریداری سرویس میزبانی وب ( وب هاستینگ ) از شرکتهای خدمات دهنده، باید صورت پذیرد. پس از انجام این مراحل، مالکیت مجازی بخشی از اینترنت در اختیار شماست. و اما این پایان کار نیست چرا که وب سایت شما نیازمند به محتوا و طراحی است. طراحی وب سایت مقوله ای پیچیده است، اما یک وب سایت ساده می تواند متشکل از متن و تصویر و یا فلش و حتی موزیک باشد. پس از تکمیل مراحل ایجاد و طراحی وب سایت، ثبت نام دامنه ( دومین ) و خریداری سرویس میزبانی وب، سایت طراحی شده را می بایست بر روی سرور (کامپیوتر خدمات دهنده) شرکت ارائه دهنده خدمات وب قرار داد. به عملیات انتقال اطلاعات و فایلها از کامپیوتر شخصی به سرور، اصطلاحا آپلود ( بارگزاری ) و به انتقال اطلاعات و فایلها از سرور به کامپیوتر شخصی دانلود ( پایین آوردن ) گفته می شود.

نکات ضروری جهت طراحی وب سایت چیست؟

ابتدا باید هدف خود را از ایجاد و طراحی سایت مشخص نمایید. آیا این سایت شامل دست نوشته های شخصی و یا مقالات یک دانشجو یا استاد دانشگاه است. آیا این وب سایت به نوعی معرفی کننده محصولات و خدمات شماست. آیا این وب سایت نقش اطلاع رسانی و سرگرمی ایفا خواهد کرد. برای ایجاد هر نوع سایتی، باید ابتدا پلن مشخصی از نوع اطلاعات و چگونگی ارائه آنها در قالب وب سایت داشت. بسته به نیازمندی و هدف ایجاد سایت، نوع وب سایت به دو دسته بندی کلی دینامیک ( پویا ) و استاتیک ( ایستا ) تقسیم می شود. اصولا سایتهای ایستا، سایتهایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. اینگونه سایتها معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایتها دیده نشده است. مسلما هزینه های طراحی و همچنین نگهداری و به روزآوری اینگونه سایتها کمتر بوده و بطوز کلی برای هر شخص، شرکت و یا سازمان کوچک کاربرد خواهد داشت. در مقابل سایتهای پویا نیاز شدید به تغییر مداوم اطلاعات و محتوا داشته و بنا به نیازمندی و کاربرد سایت، طراحی و توسعه می یابند. هزینه های طراحی و نگهداری اینگونه سایتها غالبا زیاد بوده و بدون در نظر گرفتن توجیه مالی، ایجاد چنین سایتهایی منطقی به نظر نمی رسد. در این میان می توان به تقسیم بندی در حد وسط سایتهای پویا و سایتهای ایستا رسید. که می توان تحت عنوان سایتهای نیمه پویا به آنها اشاره داشت. در سایتهای نیمه پویا ، ضرورتی جهت تغییر محتوا و اطلاعات سایت دیده نمی شود، منتهی ارائه خدماتی همچون امکان ارتباط با بینندگان از طریق فرم های خاص و یا ارائه خدمات و کالاهای ثابت از طریق سایت را می توان با برنامه نویسی بخشی از سایت فراهم نمود.

اطلاعات مورد نیاز جهت آغاز طراحی ظاهر سایت چیست ؟

درصورتیکه تمایل دارید از رنگ خاصی در طراحی سایت استفاده شود و یا مجموعه شما دارای رنگ سازمانی می باشد که شما در نظر دارید که این رنگ سازمانی در طراحی سایت نیز لحاظ شود ، لوگوی مجموعه ، نام ، لوگو و شعار مجموعه ، در صورتیکه شرکت شما تولید کننده محصولاتی می باشيد تصاویر این محصولات ، درصورتی که شرکت شما مجری پروژه ای است تصاویر مربوط به پروژه های انجام شده است .

وب سایت ایستا (Static) چیست؟

وب سایت هایی متشکل از چند صفحه که فاقد کد نویسی و پایگاه داده می باشد را به اصطلاح وب سایت استاتیک می نامند. این دسته از وب سایت ها قابلیت مدیریت محتوا نداشته، و می بایست توسط شرکت یا طراح سایت، مورد تغییر و اصلاحات قرار گیرد.این گروه از سایت ها برای شرکت هایی مناسب است که تغییرات در آنها کم و به ندرت انجام میگیرد.

مراحل طراحی یک وب سایت ایستا (Static) را توضیح دهید؟

طراحی وب سایت استاتیک در دو مرحله انجام می گیرد:

طراحی گرافیک و قالب سایت: در مرحله اول طرح گرافیکی وب سایت طراحی شده و روی سایت وب کاران جهت مشاهده قرار می گیرد.

راه اندازی و آپلود: در مرحله دوم پس از تایید طرح گرافیکی، اطلاعات ارسالی از سوی کارفرما در سایت قرار گرفته و سایت راه اندازی می گردد.آپلود سایت بنا به نظر مشتری توسط وب کاران یا خود کارفرما قابل انجام می باشد.

مراحل طراحی وب سایت داینامیک را توضیح دهید؟

مراحل طراحی وب سایت داینامیک (منظور از وب سایت داینامیک، در اینجا ، وب سایت با قابلیت مدیریت محتوا (CMS) می باشد) همانند وب سایت استاتیک می باشد. با این تفاوت که در مرحله دوم بخش کد نویسی سایت انجام می گردد. در وب سایت داینامیک ورود اطلاعات توسط مدیر سایت انجام می گردد.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

به طور کلی به وب سایت هایی که ویرایش و تغییرات محتوای آنها توسط مدیر فراهم باشد یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) می گویند. مناسب برای وب سایت هایی که تغییرات در آنها زیاد بوده و لازم است هر ساعت، هر روز یا هرهفته به روز شوند چرا که در هر ساعت از شبانه روز قابل به روزرسانی میباشند. مانند سایت های خبری، بانک ها و ...

امکانات استاندارد سیستم مدیریت محتوا چیست؟

امکانات استاندارد سیستم CMS عبارتند از:

مدیریت منو و زیر منو: مدیر سایت می تواند به تعداد نا محدود صفحه و زیر صفحه ایجاد نماید.

مدیریت منوی محصولات (ایجاد منو و زیر منو به تعداد نامحدود): از این بخش محصولات و خدمات سایت قابل شاخه بندی می باشد. همچنین هر محصول دارای گالری اختصاصی تصویر میباشد.

جستجوی سایت: جستجوی اختصاصی طبق کلمات کلیدی

مدیریت تبلیغات: تبلیغات سایت از این بخش قابل مدیریت میباشد. که شامل تصویر، توضیح و لینک مرتبط میباشد.

مدیریت اخبار: اخبار شامل سه بخش عنوان، تاریخ درج، خلاصه خبر و شرح خبر میباشد.اخبار به ترتیب تاریخ درج در صفحه نمایش داده میشود.

گالری تصاویر: در این قسمت مدیر سایت تصاویر عمومی از قبیل سمینارها، تقدیرنامه ها و مواردی از این قبیل را می تواند وارد نماید.

آیا امکانات استاندارد سیستم مدیریت محتوا قابل سفارشی سازی و تغییر می باشد؟

بله. امکانات استاندارد سیستم مدیریت بنا به نظر مشتری و زمینه فعالیت قابل تغییر بوده و همچنین می توان امکانات جدید به آن افزود.کارفرما می تواند امکانات پیشنهادی خود را در فرم پیش فاکتور در قسمت مشخص شده وارد و جهت بررسی و برآورد زمان و هزینه ارسال نماید.

پرتال (Portal) چیست؟

پرتال در لغت به معنای درگاه است. به سایت هایی گفته می شود که نقش یک راهنما و مرجع را بازی کرده و خود از چندین وب سایت وابسته تشکیل شده است که ممکن است هر کدام در زمینه موضوعاتی کاملا مستقل و مجزا فعالیت نماید.

وب کاران چه کارهایی جهت بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (به ویژه گوگل) انجام می دهد؟

طراحی بر طبق استانداردهای کنسرسیوم وب W3C انجام میگیرد که خود از عوامل مهم در رتبه بندی مناسب صفحات در موتورهای جستجو به شمار می رود.وب سایت به موتورهای جستجوی معروف معرفی میگردد.کلمات کلیدی ارسالی از سوی کارفرما به ترتیب اولویت در سایت قرار می گردد.در مورد سایت های داینامیک، به روزرسانی سایت نقش مهمی در رتبه بندی صفحات آن دارد که مدیر سایت می بایست به این امر توجه کافی داشته باشد.موتورهای جستجو معمولا برای صفحات خالی یا صفحاتی که در آنها عبارت در دست ساخت درج شده است امتیازی نمی دهند لذا در مورد طراحی صفحات استاتیک ارسال مطالب تمامی صفحات موجود از سوی کارفرما نقش مهمی در بخش SEO دارد.

دومين چيست ؟

دومين مشخص كننده نام سايت است. از آنجايي كه در اينترنت همه سرورها و سايتها با IP مشخص ميشوند براي دسترسي راحت و آسان به سايتها از دومين استفاده ميشود.

دومين ها چگونه كار ميكنند ؟

دومين فقط يك نام مي باشد كه با وارد كردن آن نام مرورگر شما آن نام را به سرورهاي مخصوصي در اينترنت كه اطلاعات دومينها ذخيره مي شود ارسال ميكند و سپس DNS آن دومين را مشخص مي كند پس از مشخص شدن DNS آنرا تبديل به IP ميكند كه IPدر اصل يك سري اعداد به حالت xxx.xxx.xxx.xxx ميباشد كه مقدار هر xxx بين 0 تا 255 ميباشد. اين اعداد مشخص كننده موقعيت سرور شما در اينترنت است. پس از اينكه IPمشخص شد درخواست شما به سرور ارسال ميشود و سرور درخواست شما را به فضايي كه به شما تخصيص داده شده است ارسال ميكند و نتيجه را به شما نمايش ميدهد.

پارك كردن دومين به چه معناست ؟

اتصال يك دومين را به يك اكانتي كه از قبل ايجاد شده است را پارك كردن دومين مي نامند. به عنوان مثال شما يك اكانت (هاست + دومين) با نام www.mycompany.com خريداري نموده ايد، حال تصميم داريد زماني كه كاربران شما از آدرسهاي www.mycompany.net و www.mycompany.org بازديد ميكنند نيز به سايت اصلي شما متصل شوند. براي اينكار ابتدا بايد دو دومين ديگر را ثبت كرد و سپس آن دومينها را به اكانت اصلي كه www.myvompany.com است متصل كرد اين عمليات (عمليات متصل كردن يك يا چند دومين به اكانتهاي قبلي) را پارك كردن دومين مي نامند.

پسوندهاي مختلف دومينها به چه معناست ؟

دومين com : مخفف commercial ميباشد. دومينهاي com. داراي بيشترين محبوبيت ميباشند كه امكان ثبت آن براي تمامي افراد حقيقي و حقوقي امكان پذير است. اين دومين از يك سال تا ده سال ثبت ميشود.

دومين net : مخفف network ميباشد. اين دومين بيشتر براي سايتهايي كه در زمينه شبكه فعاليت دارند كاربرد دارد. گرچه ممكن است هر فردي از اين نوع دومين استفاده كند. اين دومين از يك سال تا ده سال ثبت ميشود.

دومين org : مخفف organization ميباشد. اين نوع دومينها معمولا براي ارگانها و سازمانها استفاده ميشود. البته معمولا وقتي حالات com. و net. قبلا توسط فرد ديگري ثبت شده باشد از اين دومين نيز استفاده ميشود. اين دومين از يك سال تا ده سال ثبت ميشود.

دومين biz : اين دومين بيشتر براي كارهاي تجاري و بازرگاني استفاده ميشود. اين دومين در دسته دومينهاي gTLD قرار دارد كه از يك سال تا ده سال ثبت ميشوند.

دومين info : اين دومين اولين دومين در حوزه اينترنتي با هدف استفاده نامحدود از زمان ابداع دومين com. ميباشد كه مخفف Information ميباشد . دومين هاي info. معمولا جهت سايتهاي اطلاع رساني و عمومي استفاده ميشود. اين دومين از يك سال تا ده سال ثبت ميشود.

دومين ir : دومين هاي ir و زير مجموعه هاي آن ، مختص كشور ايران ميباشد. حرفهاي ir برگرفته از كلمه Iran است. اين دومين و دومينهاي زير مجموعه فقط يك ساله و پنج ساله ثبت ميشود . ثبت دومين ir براي تمامي افراد آزاد است.

دومين ac.ir : اين دومين كه از زير مجموعه هاي دومين ir و دومينهاي ايراني است جهت دانشگاهها و موسسات عالي استفاده ميشود. جهت ثبت اين دومين، مدارك و اسناد مربوط به موسسه مورد نياز است.

دومين co.ir : اين دومين از زير مجموعه هاي دومين ir ميباشد و جهت شركت هاي كوچك و بزرگ استفاده ميشود. ثبت اين دومين مستلزم ارائه اساسنامه شركت و مدارك شركتي ميباشد.

دومين gov.ir : اين دومين كه از زير مجموعه هاي دومين ir است جهت سازمانها و ارگانهاي دولتي استفاده ميشود. ثبت اين دومين فقط براي سازمانها و ارگانها امكان پذير خواهد بود.

وب هاستينگ چيست ؟

وب هاستينگ و يا در اصطلاح ميزباني وب در اصل تخصيص دادن مقداري فضا بر روي شبكه جهاني اينترنت با يك سري شرايط و ضوابط خاص ميباشد. اين فضايي كه به شما تعلق ميگيرد توسط تمامي افراد از تمام جهان و از طريق اينترنت قابل دسترسي است.

پهناي باند چيست؟

مقدار اطلاعاتي كه از سايت شما رد و بدل مي شود پهناي باند ناميده ميشود. به عنوان مثال اگر در صفحه اصلي شما 4 عكس قرار داشته باشد كه حجم هر كدام از آن عكسها 10 كيلوبايت باشد و همچنين خود صفحه 5 كيلوبايت حجم داشته باشد ، زماني كه يك كاربر به سايت شما مراجعه ميكند 45 كيلوبايت از پهناي باند شما را استفاده كرده است.

فضاي وب چيست ؟

فضاي وب،در اصل فضاي تخصيص داده شده به هر سايت درون هارد يك سرور در اينترنت است. شما ميتوانيد فايلها، عكسها و يا كلا هر چيز مورد علاقه خود را درون اين فضا قرار دهيد. اين فضا مانند همان فضاي هارد كامپيوتر شخصي شما ميباشد با اين تفاوت كه اين هارد در اينترنت قرار دارد و هميشه و در تمام طول روز و از تمامي نقاط جهان قابل دسترسي است.

تفاوت سرویس هاستینگ لینوکس و هاستینگ ویندوز در چیست؟

تفاوت این دو سرویس در سیستم عامل آنها می باشد که برروی سرور نصب شده اند. سرور لینوکس دارای سیستم عامل لینوکس و وب سرور آپاچی می باشد. سرورهای لینوکس بخوبی از برنامه های PHP و PERL پشتیبانی می کنند. در حالیکه سرویسهای ویندوز دارای سیستم عامل ویندوز می باشند که وب سرور آنها IIS می باشد. سرور ویندوز برای کاربرانی که از برنامه های ASP و یا .NET و بانک اطلاعاتی MSSQL استفاده می کنند،کاربردهای فراوانی دارد.بطور کلی سرورهای لینوکس با ثبات ترند و در صورتیکه شما در سایت خود از زبان ASP.NET استفاده نمی کنید، توصیه می شود هاستینگ خود را لینوکس انتخاب کنید.

پيشنهاد شما بين سرورهاي لينوكس و ويندوز كدام است ؟

اگر شما در سايت خود از برنامه نويسي خاصي استفاده نكرده ايد و سايت شما بصورت استاتيك (صفحات HTML ) مي باشد پيشنهاد ما سرورهاي لينوكس مي باشد. سرورهاي لينوكس بدليل ساده بودن كاركردن با آنها (User Friendly ) و همچنين امنيت و قدرت بيشتر نسبت به سرورهاي ديگر انتخاب بهتري ميباشد.

آیا برای استفاده از هاست لینوکس، باید لینوکس را روی کامپیوتر شخصی خود داشت؟

عده ای تصور می کنند که برای استفاده از سرور لینوکس باید برروی کامپیوتر شخصی خود سیستم عامل لینوکس نصب کنند. این فرضیه 100% اشتباه است و کاربران با هر سیستم عاملی می توانند به سادگی از خدمات هاست سرورهای لینوکس استفاده کنند.

آیا می توان به یک سایت چندین نام دامنه اختصاص داد؟

اگر منظور باز شدن یک سایت با آدرسهای دامنه متفاوت است، به این سرویس Park Domain اطلاق می شود و می توانید آنرا به تعداد لازم بصورت سرویس جداگانه خریداری نمایید.

سرور چيست ؟

سرور يك كامپيوتر با مشخصات و شرايط سخت افزاري خاص است كه يك سري نرم افزاري هاي مخصوص و لازم بر روي آن نصب شده است و درون اينترنت قرار دارد به نحوي كه هميشه و از همه نقاط جهان قابل دسترسي است. وب سايتها بر روي سرور قرار ميگيرند.

تجارت الکترونيکي چيست؟

تجارت الکترونيک عبارت از انجام هر گونه امور تجاري و بازرگاني ، شامل معرفي ، خريد و فروش خرد يا عمده کالاهاي فيزيکي و غير فيزيکي ، ارايه خدمات مختلف به مشتريان و ديگر امور تجاري از طريق شبکه جهاني اينترنت است . تجارت الکترونيک فرصت بي نظيري براي شرکت ها در بازارهاي محلي و بين المللي فراهم آورده ، بنابراين داشتن يک استراتژي بين المللي براي تجارت الکترونيک از اهميت به سزايي برخوردار است . شرکت هاي کوچک در سايه تجارت الکترونيک قادر خواهند بود در کنار شرکت هاي بزرگ به فعاليت بپردازند . اين فعاليت از طريق مبادله الکترونيکي اطلاعات ، تبادل اطلاعات تجاري در يک الگوي استاندارد توسط رايانه و بدون دخالت مستقيم عامل انساني صورت مي پذيرد. اجراي موفقيت آميز تجارت الکترونيک نيازمند برنامه ريزي دقيق است ، از اين رو استقرار چارچوب سازماني مناسب ، استفاده بهينه از منابع موجود ، شناخت نيازها و احترام به انتظارات مشتريان ، کيفيت وب سايت ( پايگاه اينترنتي ) ، تامين منافع دو جانبه و استفاده از دانش و فن آوري روز از اهميت خاصي برخوردار است . شايان ذکر است نگاه صرفا" خريدو فروش گونه به تجارت الکترونيک باعث مي شود بسياري از تجار و صاحبان صنايع از تجارت الکترونيک بي بهره باقي بمانند . يکي از مهمترين دستاوردهاي تجارت الکترونيک معرفي درست و دقيق کالا و خدمات شرکتها و صاحبان صنايع در شبکه جهاني اينترنت مي باشد اين امر علاوه بر کاهش هزينه هاي مربوط به تبليغات و اطلاع رساني به طرز سنتي باعث مي شود اطلاعات درهر هنگام از شبانه روز و در هر جاي کره خاکي قابل دسترس باشد .

چرا تجارت الکترونيک در زمان حال از اهميت ويژه برخوردار است؟

درعصر حاضر رقابت شديدي بين توليدکنندگان و عرضه کنندگان محصولات وجود دارد. از طرفي مشتريان خواهان دريافت خدمات و کالاهايي با بهترين کيفيت و نازلترين قيمت مي باشند و تجارت الکترونيک اين امکان را فراهم مي سازد که توليدکننده وعرضه کننده و يا مشتري بدون درنظرگرفتن فواصل جغرافيايي در دامنه وسيع تري بتوانند يکديگر را بيابند. اين بدين معنا مي باشد که توليدکنندگان و يا عرضه کنندگان خدمات و محصولات مي توانند با استفاده از تجارت الکترونيک و با صرف حداقل هزينه در هر نقطه از کره زمين براي کالاي خود مشتري مناسب داشته باشند. از طرف ديگر مشتريان نيز دقيقا مطابق با سليقه و بودجه خود به راحتي و در کوتاه ترين زمان ممکن مي توانند به خدمات مورد نظر دستيابي پيدا کنند.

تجارت الکترونيکي چه مزايايي دارد؟

• خريد و فروش به سهولت انجام مي گيرد.

• مشتري قدرت انتخاب بالائي دارد. (در مدت کوتاهي به فروشگاه هاي مختلف سر زده و کالاي مطلوب خود را انتخاب مي کند.)

• در صورت همگاني شدن اين نوع تجارت، مشکلات بزرگ و لاينحل شهرهاي بزرگ(ترافيک، آلودگي هوا و ...) حل مي شود.

منظور از عبارات B2B ، B2C ، B2G ، C2B و C2C در تجارت الکترونيکي چيست؟

B2Bعبارت است از اختصار اصطلاح Business-to-Business در دنياي تجارت الکترونيکي. B2B بازرگاني الکترونيکي بين کمپاني ها (شرکت ها) مي باشد که معمولا" بين خريدار و تامين کننده را شامل مي شود. ( نه فروشنده و مصرف کننده )

B2Cعبارت است از اختصار اصطلاح Business-to-Customer که برقراري رابطه تجاري بين کسبه، بنگاه هاي تجاري، شرکت ها و ... به صورت الکترونيکي را شامل مي شود.

B2Gعبارت است ار اختصار اصطلاح Business-to-Government که شامل شکلي از تجارت الکترونيکي بين بنگاه هاي تجاري، شرکت ها و به طور کلي تجار با دولت را شامل مي شود.

C2Bعبارت است اختصار اصطلاح Customer-to-Business به معني برقراري رابطه تجاري از طرف مشتري يا مصرف کننده با تجار، کسبه و شرکت ها مي باشد.

آيا تجارت الکترونيکي امري پيچيده و دست نيافتني است؟

ممکن است تا به حال بارها و بارها واژه "تجارت الکترونيکي" را شنيده باشيد. حتماً تصور مي کنيد که منظور از "الکترونيک" همان دنياي پيچيده اي است که تنها متخصصين علوم الکترونيکي از آن آگاهي دارندولي نکته در اين جاست که تجارت الکترونيک يعني ادامه زندگي در عصر امروز، در حقيقت آسايش هر چه بيشتر در کنار تکنولوژي نوين در يک عبارت يعني داد و ستد و انجام فعاليت هاي بين سازماني با استفاده از امکانات الکترونيکي. از داد و ستد اطلاعات گرفته تا امور بازرگاني و غيره .